кадри БНТ, PexelsРедактор: Първата причина за нападението на мечката край Белица

...
кадри БНТ, PexelsРедактор: Първата причина за нападението на мечката край Белица
Коментари Харесай

Експерти в спор за мечката край Белица: За много хора гората е поминък, но винаги да ходят в група

кадри Българска национална телевизия, Pexels

Редактор: 

Първата причина за нападението на мечката край Белица е, че в гората се влиза погрешно. Хората всеобщо влизат сами, а би трябвало това да става в група, която от единствено себе си подвига звук и предизвестява животните. Това коментара по Българска национална телевизия Руслан Сербезов от националния природонаучен музей към Българска академия на науките. Той подлага на критика издаденото позволение за отстрелването на животното, което атакува жена преди дни. „ Там няма една мечка, има доста. Никой не може да каже коя е нападателната мечка “, разяснява той.

Друг експерт, Филип Ковашки от изпълнителната организация по горите изясни, че в случай че се стигне до отстрелване на мечката, то такова може да се извърши не от елементарни ловци, а единствено от дипломиран чиновник.

„ Няма по какъв начин да ограничим достъпа на хора до гората, това е техния занаят. Не е състоятелна тезата, че хората за влезнали надали не в дома на мечката “, безапелационен беше той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР